„Aki zenével indul az életbe, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti őt a bajon.”(Kodály Z.)

Évkezdés

(2015.08.25.)

Bach emlékhangverseny

(2015.09.16.)

J.S.Bach Emlékhangverseny

(2015.10.07.)

 

Fogadják szeretettel a szeptember 20-án, Johann Sebastian Bach születésének 330. évfordulójára megrendezett koncertünk összeállítását a Főnix Tv jóvoltából.

 

Felléptek: Rőmer Ottó, Rőmer Judit, Varga Gábor, Dr. Szalay Miklósné, Taraszova Marianna, Taraszov Oleg, Kerekes András, Kerekes Eliza, Samodai Bence, Erős Lászlóné, Kalmár Tamás, Puporka Zsolt Máté, Erős Dávid, Tasi Zoltán, Erős Eszter, Samodai Laura Boglárka, Koszta Béla, Koszta Erik, Ugró Richárd, Harmónia Kamarakórus- vezényelt: Deák Róza

 

Támogatóink: ifj. Dr. Beranek László, Római Katolikus Központi Plébánia-Tiszafüred, Nagy Krisztián, Főnix Tv, TVTV

 

Munkájukat hálásan köszönjük! 

Nyári szünet és tanévkezdés

(2015.10.13.)

 

A Fekete László Zeneiskola a nyári szünetben sem zárta be kapuit. Elsősorban iskolánk zenekaros növendékei, volt növendékei, de más tanulók és tanárok is számos programon vettek részt, melyekre a felkészülés sok munkát igényelt. Ezen kívül, idén nyáron is lehetőségünk volt kisebb fejlesztésekre, melyek ugyancsak a szünetben valósultak meg. Fontosnak érzem, hogy ezekről a munkafolyamatokról, eredményekről és az iskolában lezajló változásokról, jelenlegi helyzetéről az érdeklődők kellő tájékoztatást kapjanak.

Tovább a cikkre....

Versenyfelhívás

(2015.11.04.)

Mikulás koncert

(2015.11.24.)

 

Tisztelt Szülők!

 

A Fekete László Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskola idén is megrendezi „Mikulás hangverseny”-ét. A hagyománynak számító koncertre 2015. december 04-én 18:00-kor kerül sor a Kovács Pál Művelődési Központban. Keretein belül legkisebb növendékeink mutatják be tudásukat a Télapónak és a hallgatóságnak. A produkciókat a Mikulás ajándékcsomagokkal jutalmazza, melyek összeállításához kérjük a kedves Szülők segítségét.

Tisztelettel kérem, hogy lehetőségeikhez mérten támogassa tanulóinkat, édességekkel, gyümölccsel, kisebb pénzösszegek felajánlásával, melyeket a titkárságon adhat le 2015. december 3-ig.   

Együttműködését az iskola tanárai és tanulói nevében hálásan köszönöm.

                                                                                                 

Tisztelettel: Kerekes András

Mikulás hangverseny

(2015.11.27.)

Karácsonyi Hangverseny

(2015.12.13.)

A fuvola tanszak félévi, tanszaki hangversenye 

(2015.01.18.)

Adó 1%

(2016.02.16.)

 

Támogatóinknak hálásan köszönjük segítségüket!

Meglátások a magyar zeneoktatásról

(2016.02.17.)

 

A linkre kattintva Kubínyi Zsuzsa cikkét olvashatja az érdeklődő, mely kiválóan vázolja iskolánk helyzetét oktatási rendszerünkben.

Zenei nevelés magzati kortól

(2016.02.18.)

 

Érdekes cikk a zenei nevelés ideális kezdetéről. (A képekre kattintva olvasható, amennyiben a nagyítás nem elég, javaslom nyissa meg a képet új lapon.-->jobb klikk, megnyitás új lapon)

1. oldal

2. oldal

3. oldal

4. oldal

Térítési díj

(2016.03.10.)

 

Tisztelettel megkérjük a kedves Szülőket, hogy a 2. félév térítési díjának befizetésére az alábbi időintervallumban kerítsenek sort!

Tiszafüred Város kiváló tanulói

(2016.03.16.)

Látogatás a Debreceni Helyőrségi Zenekarnál

(2016.03.23.)

 

Kiszenekarunk március 21-én látogatást tett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár fúvószenekaránal. A gyerekeknek lehetőségük volt egy próba keretein belül bepillantást nyerni a zenekar hétköznapjaiba, illetve közösen eljátszhatták repertoárjuknak darabjait. A próba végeztével a zenekarosok sajátkészítésű ajándékokkal örvendeztették meg a zenekar tagjait, majd megtekintették a laktanyában működő csapatmúzeumot. A látogatás szélesítette ismeretüket a Magyar Honvédség és a Bocskai István Lövészdandár működését és történelmét illetően is.  

Növendékeink rengeteg élménnyel gazdagodtak az itt eltöltött idő alatt, melyekért hálával tartozunk Pál István őrnagyúrnak, illetve a helyőrségi zenekar minden tagjának. Köszönjük, hogy sűrű elfoglaltságuk mellett időt szakítottak ránk.

Ezen felül köszönjük segítségüket azoknak a kedves szülőknek, akik vállalták a gyerekek utaztatását. Nélkülük ez az út nem jöhetett volna létre.

 

Összes kép: http://flz.hu/galeria/

 VIII. Tanulmányi verseny

(2016.04.13.)

 

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy április 22-én, iskolánk nyolcadik alkalommal rendezi meg tanulmányi versenyét. A rendezvényen tanulóink adnak tanúbizonyságot zenei képzettségükről, melyet három tagú szakmai zsűri pontoz. A pontok alapján elérhető minősítések: "Kiemelt arany", "Arany", "Ezüst", Bronz", illetve idén is sor kerül "Vándordíj"-unk kiosztására, melyet a legjobbnak ítélt tanuló a két év múlva rendezendő IX. Tanulmányi versenyig megőrizhet.

 

A verseny ideje alatt a "Cornett Hangszercentrum" jóvoltából, hangszer tartozékok, tisztítószerek és ajándéktárgyak vásárlására lesz lehetőség.

 

Várunk mindenkit szeretettel egésznapos rendezvényünkre!

Trombitás sikerek Szolnokon

(2016.04.21.)

 

Iskolánk rézfúvós tanszakáról három ifjú trombitás mérettette meg magát az I. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rézfúvós fesztiválon. A fiúk tudásuk legjavát nyújtották a jeles eseményen, mely a született eredményeken is érzékelhető.

Szabó Kristóf "ezüst", Monoki Márton - korcsoportjának 2. helyezeteként - "arany", Nagy Alex - korcsoportjának 1. helyezeteként - "kiemelt arany" minősítéssel térhetett haza.

Felkészítő tanár: Kerekes András
Zongorán közreműködött: Taraszova Marianna

 Klip 3.0 | Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar | Ghostbusters

(2016.04.25.)

 

VIII. Tanulmányi verseny

(2016.04.26.)

 

A Fekete László Zeneiskola április 22-én rendezte meg hagyománynak számító tanulmányi versenyét. A rendezvényen 4 korcsoportban, független szakmai zsűri előtt méretették meg tudásukat növendékeink. Kollégáim és a zsűritagok véleménye szerint is színvonalas produkciók hangoztak a közel 50 jelentkező előadásában.

Legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tanulóink

- Árvai Csenge - fuvola 
- Bíró Attila - hegedű 
- Szűcs Evelin - zongora 
- Nagy Alex - trombita 
- Gyárfás Balázs - gitár 
- Samodai Csenge -zongora

voltak, akik a zsűri döntése alapján kiemelt arany minősítésben részesültek. A 8. alkalommal kiosztott "Vándorkupát" Nagy Alex vihette haza, a verseny legjobbjaként. 
(Részletes eredménytáblázat a zeneiskola hirdetőjén található.)

Az idei verseny sem valósulhatott volna meg támogatóink nélkül. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tiszafüredi Tankerülete a zsűritagok tiszteletdíjával, a Fekete László Zeneiskola Szülői Munkaközössége töménytelen mennyiségű hideg-, sültes tállal, pogácsával, süteménnyel, üdítővel, a Kovács Pál Művelődési Központ a gálahangverseny helyszínének biztosításával, a Cornett hangszercentrum vásárral, a Füredi ION ásványvízzel, a Ligetker ABC és a 100 Forintos Bolt különböző felajánlásokkal támogatta rendezvényünket.

Zsűritagjaink

Varga Gábor - klarinétművész
Taraszova Krisztina - zongoraművész
Szabó Gábor - hegedűművész

nagy értékű támogatással ösztönözték növendékeinket.

Minden támogatónknak hálásan köszönjük önzetlenségüket, növendékeinknek pedig további szép eredményeket kívánunk!

Képek

Beiratkozás

(2016.05.11.)

 

Zenélj, tanulj, légy tagja iskolánk közösségének! 

Felajánlás

(2016.05.11.)

 

Szeretnénk kifejezni hálánkat Puskás Lajosnak a Kossuth Lajos Gimnázium nyugalmazott tanárának és családjának, akik egy dobszerelés felajánlásával gazdagították iskolánk hangszerparkját, ezáltal elősegítve - elsősorban ütő tanszakos - növendékeink fejlődését. 

Köszönjük szépen önzetlenségüket!

Volt növendékek hangversenye

(2016.05.24.)

Szeretettel várunk mindenkit komolyzenei koncertünkre! A hangversenyen az iskola azon volt tanulói lépnek fel, akik zeneművészeti szakközépiskolában, illetve főiskolán folytatták zenei tanulmányaikat, valamint hivatásuknak választották a zenét.

Helyszín: Kovács Pál Művelődési Központ
Időpont: 2016. június 4. 18:00
Belépő: 300/200 Ft

Tanévzáró ünnepség
(2016.06.02.)