„Aki zenével indul az életbe, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti őt a bajon.”(Kodály Z.)

Dr. Szalay Miklósné


harmonikatanár1959.02.20-án születtem, Luck városban (Ukrajna). Iskolai tanulmányaimat, majd a Zeneművészeti Szakközépiskolai tanulmányaimat, harmonika szakon, szülővárosomban végeztem. Egyetemi tanulmányaimat, Kijev-ben folytattam, Harmonika - Nép Művelés szakon. Párhuzamosan, tanítani kezdtem, a Luck-i zeneiskolában.

1985-ben tanulmányaimat befejeztem, majd 1987-ben férjhez mentem Dr. Szalay Miklóshoz és áttelepedtem Magyarországra. Két fiúnk van, Dr. Szalay Viktor és Szalay Krisztián, gimnazista.

Az óta, itt élek Tiszafüreden, és 1993 óta tanítok a tiszafüredi zeneiskolában harmonikát.

A harmonika inkább az ország nyugati és déli vidékén ismertebb hangszer, ezért arra törekszem, hogy (tekintettel hogy iskolánk rendelkezik minden korosztály számára szükséges hangszerrel) minél több hangszerbemutatót tartsak, Tiszafüreden és a környező településeken. Ezek a bemutatók, egyéni és kamaracsoportokban zajlanak. Az együttzenélés nagy sikert arat a gyerekek körében, és ezek a bemutatók igazolják, hogy növendékeim Tiszafüredről, Tiszaszentimréről valamint Tiszaszőlősről jelentkeztek.

Célom, hogy növendékeimen keresztül bebizonyítsuk, hogy a harmonika nem egy elfelejtett hangszer, sőt, egy olyan sokoldalú hangszer, amit, komoly és könnyűzenében egyaránt szívesen hallgat az ember.

 Oktatott hangszer:

 

Harmonika

 Oktatás helyszínei:

 

Tiszafüred

Tiszaszőlős

Tiszaszentimre

 Képek az órákról: