„Aki zenével indul az életbe, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti őt a bajon.”(Kodály Z.)

 Taraszov Oleg


munkacsoport-vezető, zongoratanár

Taraszov Oleg 1957. április 28.-án született Munkács városában. 1972-ben felvételt nyert az Ungvári Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakára. A szakközépiskola elvégzése után 1979-től a Munkácsi Tanítóképző Szakközépiskola zongoratanára és korrepetitoraként dolgozott. 1984-ben felvételt nyert a Drohobicsi Iv. Franko Állami Tanárképző Egyetemre, zenetanár szakra, melyet 1989- ben sikeresen elvégzett. 1985-től az Ungvári Művészeti Szakközépiskola zongoratanára és korrepetitora volt. Az akkor megalakult Ungvári Dixieland alapító tagja, mely révén sikeres koncertkörutakat tudhat maga mögött.                                                                             

1991-ben Magyarországra költözött családjával, Tiszafüred városába. A város zeneiskolájának megbecsült zongoratanára és korrepetitora. Közel harminc éves zongoratanári tapasztalata visszatükröződik a tanítványok eredményein. Növendékei gyakran vesznek részt és érnek el kimagasló eredményeket országszerte, mint legutóbb a Törökszentmiklósi
Nemzetközi Zongoraversenyen növendéke III. helyezést ért el. Munkáját
rendkívüli tapasztalat és pedagógusként odaadás jellemzi. Az ő nevéhez köthető a Tiszafüredi Gyerek-dixieland megalapítása, sikeres és népszerű produkciók köthetők nevükhöz, melyet az ATV róluk készült riportfilmje is alátámaszt. A dixieland mellett aktív résztvevője Tiszafüred kulturális életének. Fellépései során majdnem minden formációban megmutatta tudását. Ukrajna, Magyarország, Szlovákia, Csehország színpadain számos alkalommal szerepelt. A farsangi hangversenyektől a tanári koncertekig, szólózongoristaként vagy kamarazenészként egyaránt bizonyítja hozzáértését, tehetségét.zöveg módosításához.

 Oktatott hangszer:

Zongora

 Oktatás helyszínei:

Tiszafüred

Tiszaszentimre

 Képek az órákról: